Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Cümlenin Ögeleri ile İlgili Test

  1. #1

    Standart Cümlenin Ögeleri ile İlgili Test

    Cümlenin Ögeleri ile İlgili Test

    1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem doğru belirlenmemiştir?
    A) Bana biraz yardım edebilir misiniz?
    B) Artık bu arabayı gözden çıkarmalısın.
    C) Gidecekleri yer İzmir değildi.
    D) Orada yalnız iki çocuk vardı.

    2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde –de (-da, -te, ta) ekini alan öge dolaylı tümleç değildir?
    A) Dershanede de ögeler konusunu işledik.
    B) Kar yağınca çocuklar dışarıda kar topu oynadılar.
    C) Bayramda biz de köyümüze gideceğiz.
    D) Bu haberi gazetede ben de okumuştum.

    3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ilgeç tümleci vardır?
    A) Akşama kadar ödev yaptım.
    B) Bu hediyeyi ablam için aldım.
    C) Çalışmadığın için kırık notlar aldın.
    D) Arkadaşlar birazdan gelirler.

    4. Aşağıdaki cümlelerin hangisi sadece özne ve yüklemden oluşmuştur?
    A) Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’tür.
    B) Her zaman akıllı, efendi, çalışkan bir öğrenciydi.
    C) Hemen gelmelisin.
    D) Ahmet, hâlâ orda mısın?

    5. Verilen cümlelerin hangisinde özne vurgulanmıştır?
    A) Sizler şimdi tatildesiniz.
    B) Okulda öğretmenimi göremedim.
    C) Testten başarı sağlamamı sen sağladın.
    D) Yazarın en yeni kitabı bu.

    6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklemin yapısı diğerlerinden farklıdır?
    A) Şu soruyu çözebilir misin?
    B) Artık oraya bir daha gidemem.
    C) Siz de buraları bir düzenleyiverin artık.
    D) Bu konudan hiç bahsetmemiştin.

    7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnenin olmayışından dolayı bir anlatım bozukluğu oluşmuştur?
    A) Kendisini çok severim hatta kitap da verdim.
    B) Doktor çocuğun kulakların iyice muayene ettikten sonra eve gönderdi.
    C) Kuşlar güneye büyük bir heyecanla uçuyor.
    D) Benim bu sınavdaki başarımın artması bana fedakarca yaptığın yardımlar sebep oldu.

    8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “çalışkan öğrenciler” cümlenin sözde öznesidir.
    A) Okulu müdürü çalışkan öğrencileri topladı.
    B) Çalışkan öğrenciler yine belge aldılar
    C) Çalışkan öğrenciler listeye bir bir eklendiler.
    D) Sınıfı bu hale getirenler çalışkan öğrenciler mi?

    9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde özne yoktur?
    A) Bu dağa 3 saatte ulaşıldı.
    B) Sınav soruları bir saatte cevaplandırıldı.
    C) Pazara getirilen ürün yarım saatte kapışıldı.
    D) Okul tatilde iyice temizlendi.

    10. Verilen cümlelerin hangisinde nesne, belirtisiz isim tamlamasından oluşmuştur?
    A) Okulun yeni duvarını hemen boyamışlar.
    B) Öğrenciler tatilde hemen okul ödevlerini yapmışlar.
    C) Toplum çalışan insanları sever.
    D) Yazarın yeni kitabı okuyucu tarafından bayağı beğenilmiş.


    ----------------------------------------------------------------------------------------
    ----------------------------------------------------------------------------------------

    Cevap anahtarı
    1-A, 2-C, 3-B, 4-A, 5-C, 6-D, 7-B, 8-C, 9-A, 10-B

    yönetici
    Bir Teşekkür Yeter...

  2. #2

    Standart

    Teşekkürler öğretmenim...

  3. #3
    Tecrübesiz Üye
    Üyelik tarihi
    27.Temmuz.2019
    Nereden
    Panama
    Mesajlar
    2

    Standart Cümlenin Ögeleri ile İlgili Test

    - Beslemesini verip pic veya plc ile basit bir kod yazıp THURT TABLE a uyup uymadığını kontrol edebilirsin,

    - Datasheet 6. Sayfadaki test devresini kurabilirsin, veya son sayfadaki entegre üzetindeki yazıların formatına ne kadar sadık kalındığına bakabilirsin.

    - Kullandığım programlama cihazı entegreler için basit bir kod ile test etmeme izin veriyor, bana ulaşırsan veya entegreleri ulaştırırsan benim cihazda sende test edebilirsin.


    When you loved this short article and you would love to receive much more information about Is there any good video game movies or Who created the first Xenomorph i implore you to visit our own web-page

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •